Deltagelse på stevner

Lambertseter Bryteklubb deltar ofte på stevner både lokalt, nasjonalt og Internasjonalt.


Trenerene vil alltid oppmuntre barna til å delta på stevner, men det er helt frivillig.

Er du helt ny i bryting så er det egne klasser hvor nybegynnere møter hverandre. Etterhvert som man lærer mer går man over i klasser med høyere nivå. Frem til og med det året man fyller 10 år kåres alltid begge bryterene som vinnere og det brukes ikke poengtavle. Frem til den alderen skal barna konsentrere seg om å prøve å få til grep og lære seg hva som gir poeng.

Til høyre finner du oversikt over de ulike klassene i bryting.

Under kan du se et klipp fra et stevne LBK deltok på for noen år tilbake for å få et lite innblikk i hvordan det er å være med på stevne. Samt en liten video om om "the little wrestler" som har en fin tilnærming til det å være med på stevner.


Klasser for de minste barna og eldre nybegynnere:

Bryteskole:

Du melder deg alltid på klassen bryteskole om du er ny i bryting og man deltar i denne klassen typisk det første året man går på bryting. Denne klassen kan man gå i fra 7 år og til og med det året man fyller 10 år.

Knøtt:

Denne klassen går også i fra 7 år og til og med det året man fyller 10 år. Men denne klassen er for de som har litt mer erfaring og er klar for større utfordringer. Snakk med treneren før du melder på i denne klassen.

Nybegynner

Er du ny i bryting og eldre enn 10 år kan du delta i klassen nybegynner. Da vil du møte andre nybegynnere i samme aldersgruppe.

Aldersbestemte klasser:

G12

Her deltar du det året du fyller 11 år og det året du fyller 12 år. Det er premiering ut i fra plassering. Det er også anledning til å delta i Landsstevne (uoffisielt Norgesmesterskap) hvor alle de beste i Norge deltar.

G15

Her deltar du det året du fyller 13,14 og 15 år. Det er premiering ut i fra plassering. Det er også anledning til å delta Norgesmesterskap.

Ungdom

Her deltar du det året du fyller 16 og 17 år (Startberettiget fra 14 år)

Junior

Her deltar du det året du fyller 18,19 og 20 år (Startberettiget fra 15 år)

Senior

Her deltar du det året du fyller 18,19 og 20 år (Startberettiget fra 16 år)Se dokument lenger ned på siden for full oversikt over alle vektklasser.

Praktisk informasjon stevner:

Påmelding til stevner skjer her på siden under stevner og arrangementer. Husk å oppgi riktig klasse og vekt. Enkelte stevner er det innveiing før stevne startet, andre stevner er listene satt opp ut i fra påmeldingen.

Møt opp i god tid og gi beskjed til oppmann eller trener at du er på plass.

På stevne er det normalt oppmann som tar ansvar for å hente lister fra sekretæriatet med kampnummerene. Det er ikke fastsatt på forhånd hvilken matte barna skal bryte på så følg med når det begynner å nærme seg ditt kampnummer.

Lykke til på stevne!!!Under finner dere full oversikt over vektklassene i Norge:


http://2u9y5w4ezoro4rihv2t029b...

Tallin Open

LBK deltar også på stevner i utlandet og i 2017 var vi på et av verdens største brytestevner som avholdes i Tallin.


Regler for uttak til stevner

Det er trener som er bestemmende med hensyn til hvem som blir tatt ut til å delta til stevner. Trener skal sammen med oppmann ta ut de aktuelle brytere. Trener skal ta ut brytere til stevner som er kvalitetsmessigst riktig, i forhold til bryterens kvalitet. Det er en plikt for trener å ta hensyn til dette for at vi ikke gir bryterne for store utfordringer uten å være klar til det. Trener skal også bidra til å ivareta utøvernes helse.

Følgende kriterier må være oppfylt:

Nasjonale stevner

 • Bryter må ha gyldig lisens, medlemskap og treningsavgift.
 • Treningsfremmøte og treningsdisiplin.
 • Det er en forutsetning at man deltar på de organiserte treningene for å kunne delta i stevner. Jo høyere opp i klassene man kommer, jo viktigere blir treningsfremmøte i forhold til stevnedeltagelse. Utøvere i LBK skal prioritere å delta i egne stevner samt i stevner som holdes i kretsen.
 • Trener og oppmenn skal sette opp en foreløpig stevneplan for året. Dette gjøres i løpet av sommeren, og leveres utøvere når sesongen starter på høsten.

Stevner i Norden / Internasjonale stevner

 • Bryter blir tatt ut på bakgrunn av treningsfremmøte og deltagelse i nasjonale stevner. Det er viktig å delta i de nasjonale stevnene for å kunne delta i kvalitetsstevner ellers i Norden/internajonalt.
 • Egenandel for stevner med store reisekostnader vil bli fastsatt av stevnebudsjett ansvarilg. LBK som klubb ønsker flest mulig utøvere med til stevner, men stevnebudsjett ansvarilg skal også ta hensyn til økonomi når det gjelder utakk.
 • Skader, skolegang, militæret skal trener ta hensyn til. Dette skal tale til utøvernes fordel.

Regler om deltagelse på turer og stevner

 • Utøver er til enhver tid pliktig til å rette seg etter turledernes instrukser.
 • Utøveren har selv ansvar for å møte presis til alle avreiser og arrangementer inkl. måltider.
 • Det er ikke lov til å nyte alkohol eller andre rusmidler på turen. Beruselse godtas ikke.
 • Alle må holde orden på sine saker. Vis omtenksomhet for de andre som bor sammen med deg.
 • Det er viktig for trivsel og sikkerhet å holde sammen. Gå alltid minst to og to, og hold alltid lederne orientert om hvor du er.
 • Du er ansvarlig for å være tilbake til avtalt tid/sted.
 • Kjøp og bruk av produkter som ikke tillates kjøpt eller brukt av utøvere i Norge må ikke kjøpes i utlandet (gjelder også piratkopier av merkevarer.Dette kan medføre politianmeldelse fra landets myndigheter og høye bøter!

Brudd på reglene medfører utestengelse for resten av turneringen, alvorlige episoder kan leda til ekskludering permanent eller i kortere/ lengre periode iht. NIFs lover paragraf 10-6 .


Ta med europeisk helsetrygdkort. Alle bør ha reiseforsikring i tillegg.

Utøvere under 13 år må medbringe minst en forsatt ved stevnedeltakelse hvor det er overnattning.

Levert av IdrettenOnline