Styrketrening

Barn som trener styrke, blir ikke bare sterkere og sunnere, de kan også forebygge skader og gjøre det bedre i andre 

idretter. Andelen skader i denne gruppen er lavere enn i andre typiske barneidretter. Men det må gjøres riktig. 


For brytere i klubben (aldersgrense 12 år) tilbyr vi høyintensititets styrketrening tilpasset bryting. På treningene er det fokus på teknikk, 

intensitet og bevegelighet.  

I tillegg til topp utstyr fra Eleiko, Gym80, Woodway og Concept2 har vi utstyr for Wattmåling på storskjerm

og hastighetsbasert trening fra GymAware.


"Det er lenge siden man trodde at styrketrening kunne skade barn. Noe av det man fryktet, var at slik trening skulle skade barnets 

vekstplater, og slik kunne skade barnets vekst. Ingen forskning har funnet bevis for at styrketrening som er korrekt utført, har slik effekt. 

Tvert i mot, styrketrening kan være sunt for barnets utvikling. Rapporter tyder på at barndommen kan være en mulighet for å bygge beinmasse og forbedre beinstrukturen ved å delta i vektbærende fysisk aktivitet. 

Ikke bare blir barnet sterkere, det kan også forbedre motoriske ferdigheter, styrke selvtilliten, redusere noen typer idrettsskader ved å styrke sener, leddbånd og bein/skjelett, eller bidra til at barnet får en bedre helse." 


                                                                                                                                                                                                                           Kilde NHI.no

Seks nøkkelpunkter for hvorfor styrketrening for unge er så viktig:


1. Positive effekter av bedret styrke blant unge fører til gevinster som bedret helse, fysisk form, rehabilitering etter skader, færre skader og fysiske ferdigheter.


2. Styrketrening er ikke begrenset til å løfte vekter, men inkluderer et vidt spekter av kroppsvekt øvelser som kan startes i ung alder og motvirke den målbare nedgangen i muskelfunksjon blant barn og unge.


3. Vitenskapelige studier viser at barn og unge kan oppnå økt styrke med motstandstrening med lav risiko for skader hvis aktivitetene utføres riktig og med god supervisjon.


4. Økt styrke i barndommen har positive effekter på nervesystemet og gjør at styrken økes uten at det medfører muskelhypertrofi.


5. Det er viktig å inkorporere styrketrening i skolegymnastikken og i treningsprogrammer for unge for å øke muskelstyrken, redusere risikoen for belastningsskader og tenne interessen for denne typen trening.


6. Visse helseproblemer, for eksempel epilepsi, krever at barnet/ungdommen konsulterer lege før oppstart av et program med styrketrening.


https://www.skadefri.no/felles/unge-og-styrke/